+30 2106634531 | +30 6944107913

skin2skin

Καλώς ήρθατε

 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.

 

Πως να φροντίσεις το καινούργιο σου tattoo?

Όταν οι καλλιτέχνες τελειώνουν την δουλειά τους, συνήθως καλύπτουν την επιφάνεια του τατουάζ με μια μεμβράνη την οποία μας συμβουλεύουν να διατηρήσουμε για τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες. Η μεμβράνη αυτή είναι απαραίτητη, γιατί τις πρώτες μέρες το τατουάζ είναι μια ανοιχτή πληγή - μια περιοχή ευαίσθητη κι ευάλωτη σε κάθε είδους μόλυνση. Η μεμβράνη, λοιπόν, λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα και πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνει πάνω στο σχέδιο για κάποιες ώρες. Απ' τη στιγμή, πάντως, που θα αφαιρεθεί, δεν πρέπει να την ξαναχρησιμοποιήσεις. Αν θέλεις να ξανακαλύψεις το νωπό σχέδιο, κάντο με μια καινούρια, καθαρή μεμβράνη.

Το πλύσιμο των χεριών είναι υποχρεωτικό πριν από κάθε επαφή με ένα καινούριο τατουάζ. Χρησιμοποίησε to αντιβακτηριδιακό σαπούνι GREEN SOAP EXTRA για να περιορίσεις τις πιθανότητες μόλυνσης και στη συνέχεια πλύνε προσεκτικά το τατουάζ με τον ειδικό αφρό που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα GREEN FOAM SOAP  και σκούπισέ το με μια καθαρή στεγνή πετσέτα. Είναι σημαντικό να μην ξύσεις ή ερεθίσεις την πληγή. Ακούμπα απλώς την πετσέτα πάνω στην επιφάνεια του τατουάζ και με ελαφριές, ταμποναριστές κινήσεις άστη να απορροφήσει μόνη της τον αφρό. Για την πρώτη εβδομάδα, τουλάχιστον, καλό είναι να πλένεις του τατουάζ τρεις με πέντε φορές την ημέρα.

Η ενυδάτωση είναι καθοριστική για την εξέλιξη κάθε «φρέσκου» τατουάζ, αφού εκτός από την ανακούφιση που προσφέρει στο ερεθισμένο δέρμα, συμβάλλει αποφασιστικά και στην επούλωση της πληγής. Η ενυδατική κρέμα θα πρέπει να απλώνεται πάνω στο tattoo όσο πιο συχνά γίνεται μες στη μέρα και κάθε μέρα, μέχρι την ολική επούλωση της πληγής (ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, αυτή θα επέλθει έπειτα από 15 ή 20 μέρες). Στην Ελλάδα, οι περισσότεροι artists συστήνουν την Skin2skin Ink Recover Green.

Όταν ένα νέο τατουάζ αρχίζει να επουλώνεται, υπάρχουν σημεία του που ξεφλουδίζουν. Μην κάνεις το λάθος να τα αφαιρέσεις με το χέρι. Άστα να πέσουν μόνα τους, στην ώρα τους, αλλιώς κινδυνεύεις να φθείρεις ή και να χαλάσεις το σχέδιο.

Ο ήλιος, η άμμος και το θαλασσινό νερό είναι ορκισμένοι εχθροί κάθε φρεσκοχτυπημένου tattoo. Για τουλάχιστον τις πρώτες 20 μέρες θα πρέπει να τα αποφύγεις πάση θυσία. Κι επειδή ακριβώς ζούμε στη χώρα του ήλιου και της θάλασσας, πρέπει να φροντίσουμε εντατικά το δέρμα μας. Καλού - κακού, μείνε μακριά κι από το γυμναστήριο για τις πρώτες δύο εβδομάδες. Ο ιδρώτας δε βοηθάει το καινούριο σου καμάρι.

Κατά πάσα πιθανότητα, μετά τη δεύτερη - τρίτη μερα κι ενώ το τατουάζ είναι ακόμα φρέσκο, θα σου προκαλέσει έντονη φαγούρα. Μην το ξύσεις γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να το καταστρέψεις. Αν η φαγούρα δεν υποχωρεί και πρέπει κάπως να ανακουφιστείς, χτύπα το δέρμα πάνω και γύρω από την περιοχή του σχεδίου όπως θα έκανες με μια μπάλα του μπάσκετ.

Τελευταίο, αλλά σημαντικότερο όλων. Για τον ήλιο τα είπαμε και παραπάνω: είναι εχθρός των τατουάζ. Ακόμα κι όταν πλέον η πληγή θα έχει επουλωθεί, το δέρμα θα έχει ηρεμήσει και το τατουάζ θα έχει «κάτσει» κανονικά, καλό είναι να το προστατεύεις με μια αντηλιακή κρέμα κάθε φορά που υπάρχει πιθανότητα να εκτεθείς στον ήλιο. Η κρέμα TATTOO SUNSCREEN SPF 50+ θα μπλοκάρει αποτελεσματικά τις ακτίνες του ήλιου και δεν θα τους επιτρέψει να αλλοιώσουν τα χρώματα και τις γραμμές του tattoo σου.

Μου έχουν συστήσει αλοιφή για σύγκαμα μωρών είναι σωστό να τη χρησιμοποιήσω για την επούλωση του νέου μου tattoo?

Οι αλοιφές για συγκάματα μωρών έχουν σχεδιαστεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό και όχι για την ασφαλή διαδικασία επούλωσης του tattoo. Τα συστατικά των συγκεκριμένων προϊόντων (π.χ. petrolatum) “φράζουν” τους πόρους του δέρματος, δεν το αφήνουν να αναπνέει, δημιουργούν υπερβολική λιπαρότητα για το δέρμα και λεκιάζουν τα ρούχα. Πολλές από αυτές τις αλοιφές περιέχουν συστατικά τα οποία ερεθίζουν το πληγωμένο δέρμα και πρέπει να τις αποφεύγουμε. Το Ink Recover της σειράς Skin2Skin, έχει δημιουργηθεί από φαρμακοποιούς σε άμεση συνεργασία με συλλέκτες tattoo και με κύριο γνώμονα τη διαδικασία επούλωσης του tattoo, χρησιμοποιώντας αγνά φυσικά συστατικά. Τι άλλου είδους προϊόντα περιποίησης σώματος επιτρέπεται να χρησιμοποιώ? Είναι καλό να αποφεύγονται προϊόντα τα οποία ερεθίζουν το πληγωμένο δέρμα, όπως σαπούνια με άρωμα, lotion σώματος και άλλα παρόμοια είδη περιποίησης.

Τι ποσότητα Ink Recover να χρησιμοποιώ και για τι χρονικό διάστημα?

Ο χρόνος επούλωσης είναι διαφορετικός για το κάθε άτομο. Πρέπει να χρησιμοποιούμε το Ink Recover για τόσο χρονικό διάστημα όσο νιώθουμε ότι το δέρμα μας χρίζει ενυδάτωσης ή παραμένει ερεθισμένο. Χρησιμοποιούμε μικρή ποσότητα ώστε να σχηματιστεί ένα λεπτό φιλμ κρέμας στην περιοχή του tattoo. Μην το παρακάνετε γιατί πρέπει να αφήνουμε στο δέρμα μας περιθώριο να αναπνέει.εθίζουν το πληγωμένο δέρμα, όπως σαπούνια με άρωμα, lotion σώματος και άλλα παρόμοια είδη περιποίησης.

Περιέχει το Ink Recover αρώματα, Paraben και Petrolatum?

Όχι! Tο Ink Recover περιέχει μόνο φυσικά συστατικά τα οποία ηρεμούν, ενυδατώνουν και προστατεύουν το τραυματισμένο δέρμα με φυσικό τρόπο.

Αφήνει το Ink Recover λεκέδες και λαδιές στα ρούχα καταστρέφοντάς τα?

Όχι! Tο Ink Recover είναι κατασκευασμένο χωρίς λιπαρά στοιχεία, δεν επιτρέπει στα ρούχα μας να κολλάνε στο tattoo (λεκιάζοντάς τα) και να τραυματίζουν το δέρμα μας.

Πως θα διατηρήσω ζωντανά τα χρώματα και τα σχέδια του tattoο μου το καλοκαίρι?

Για να παραμείνει το τατουάζ αναλλοίωτο αλλά και το δέρμα προστατευμένο, επιβάλλεται αρκετή φροντίδα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που το σώμα είναι συνεχώς εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία. Η ακτινοβολία του ήλιου ειναι βλαβερή για το δέρμα και επιδρά στα μελάνια , κάνοντας το τατουάζ σταδιακά να ξεθωριάζει. Εφαρμόζετε καθημερινά το αντηλιακό TATTOO SUNSCREEN με δείκτη 50+ για προστασία τόσο από την ακτινοβολία UVA και UVB . Για μέγιστη προστασία, εφαρμόστε το αντηλιακό περίπου 30 λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο.

Επικοινωνία

19οχλμ. Λεωφόρος Αθηνών-Σπάτων
Σπάτα 19004, Αττική
info@skin2skin.com.gr
+30 210 66 34 531
+30 6944107913 
@skintattoocare/
skintattoocare/